Stanovení klíčivosti semen vybraných plevelných druhů - Chyliková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá biologií, výskytem, rozšířením, hospodářským významem a regulací merlíku bílého (Chenopodium album L.), máku vlčího (Papaver rhoeas L.), svízele přítuly (Galium aparine L.), pcháče osetu (Cirsium arvense L.) a mléče rolního (Sonchus arvensis L.). V praktické části byla u těchto plevelů stanovena laboratorní klíčivost ve dvou variantách teplotního režimu. Semena všech druhů prokázala vyšší klíčivost při teplotě 22 °C, výjimku tvořila semena mléče rolního.
Determination of germination of selected weed species
Keywords: klíčivost; plevel; regulace; germination; weed; regulation