Jatečná výtěžnost českého albína v porovnání s hybridním plemen králíků - Čermák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na srovnání jatečné výtěžnosti králíků v podmínkách drobnochovu a velkochovu. Rešeršní část je věnována problematice spojené s chovem a odchovem králíků. V následujících kapitolách jsou charakterizovány faktory ovlivňující jatečnou výtěžnost, šlechtění hybridních plemen králíků a šlechtění českého albína. Závěrečná část rešerše specifikuje složení základní krmné dávky a poukazuje na možnosti využití odlišných typů krmiv ve velkochovu a drobnochovu. Metodika bakalářské práce porovnává jatečnou výtěžnost českého albína v závislosti na technologii ustájení a využití přídavku vojtěšky do kompletní krmné směsi v dobnochovu králíků ve srovnání s jatečnou výtěžností králíků plemene Hy-plus chovaných ve velkochovu v Kokořově.
Slaughter yield of the Czech albino compared to the hybrid breed of rabbits
Keywords: králík; český albín; drobnochov; jatečná výtěžnost; odstav; faremní chov; Hyplus; odstav; rabbit; czech albino; small breeding; slaughter yield; weaning; farm breeding; Hy-plus; weaning