Saturace koní jodem v Jižních Čechách - Slavíková, Sofia (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit současný stav saturace koní jodem ve vybraných chovech Jihočeského kraje. V hodnocených chovech nebyla zjištěna deficitní koncentrace jodu v moči u žádného z koní. Dalším z dílčích cílů diplomové práce bylo posoudit, zda a jakým způsobem chovatelé koní v Jižních Čechách suplementují koně jodem.
Iodine saturation of horses in South Bohemia
Keywords: Jod; kůň; moč; saturace; Iodine; horse; urine; saturation