Uplatnění regulátorů rostlinného růstu a stimulátorů při pěstování řepky olejky - Král, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou regulátorů a stimulátorů rostlinného růstu v řepce ozimé. V prvé řadě popisuje charakteristiku řepky ozimé, její životní cyklus a základní body pěstitelské technologie. Dále shrnuje informace o jednotlivých aplikacích regulátorů a stimulátorů růstu a jejich efektech na utváření výnosových prvků, zdravotním stavu, bezproblémovém přezimování a kvalitě produkce semen. Součástí práce je také základní rozdělení rostlinných hormonů a vysvětlení fyziologických efektů účinných látek regulátorů a stimulátorů na rostliny řepky ozimé. Taktéž je uveden přehled dostupných komerčních přípravků, které je možné použít pro jednotlivé aplikace.
Usage of plant growth regulators and stimulators in oilseed rape cultivation
Keywords: řepka olejka; regulátory; stimulátory; aplikace regulátorů a stimulátorů; růst a vývoj řepky; Oilseed rape; regulators; stimulators; application of regulators and stimulators; growth and evolution of oilseed rape