Vztah družstva a odborů - Kozelková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit současné postavení spotřebního družstva ve vztahu k odborové organizaci. Dále stanovit význam odborové organizace v rámci družstva, organizace odborů a zapojení družstva do její struktury, identifikace oblastí s klíčovou rolí odborové organizace (pracovně právní vztahy apod.) a postavení odborové organizace v družstvu ve srovnání se situací v nadnárodních řetězcích.
Relation between Co-operatives and Trade Unions
Keywords: spotřební družstva; odborová organizace; kolektivní vyjednávání; kolektivní smlouva; nadnárodní řetězce; consumer cooperative; trade union; collective negotiation; collective agreement; multinational chains