Management lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Skopec, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se věnuje managementu lidských zdrojů na pobočce mezinárodní neziskové organizace AIESEC. Cílem práce je zhodnotit a charakterizovat personální činnosti na pobočce a navrhnout rámcové změny pro zlepšení činností. Zhodnocení je založeno na sadě ukazatelů vytvořených autorem práce pro vyhodnocení výkonnosti ve třech hlavních oblastech personálních činností: získávání lidských zdrojů, udržování lidských zdrojů, výkonnost lidských zdrojů. Konečné zhodnocení je pro organizaci negativní ve všech třech klíčových aktivitách. Organizace se blíží k neudržitelnosti. Proto šlo zkoumání hlouběji a snažilo se nastínit příčiny problémů. Zjišťovány byly důvody členů pro odchod z organizace, příčiny problémů s produktivitou, skutečná hodnota členství. V závěrečné části autor navrhuje několik opatření pro zlepšení situace: nábor založený na skutečné hodnotě členství, měření spokojenosti členů, nastavení správných očekávání při náboru, interní propagace a budování kultury, změny v řízení znalostí, změna organizační struktury, výcvikový a mentoringový program pro team leadery.
Human Resources Management in the Chosen Organization
Keywords: Lidské zdroje; retence; produktivita; výkonnost; výcvik.; Human resources; retention; productivity; performace; training.