Projekt rozvoje občanského sdružení - Villnerová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu specifik řízení neziskových organizací, možností jejich rozvoje a analýzu získávání finančních zdrojů v neziskovém sektoru se zaměřením na občanské sdružení. Praktická část diplomové práce je věnována občanskému sdružení působící v oblasti sociálních služeb, jehož hlavní činností je poskytování služeb osobní asistence. V diskuzi k diplomové práci je uveden návrh projektu rozvoje občanského sdružení skládající se z dílčích částí projektu, které se zaměřují na jednotlivé oblasti řízení a analyzované problémy sdružení.
The Project of Development of Unincorporated Association
Keywords: neziskový sektor; nestátní nezisková organizace - NGO; specifika řízení neziskových organizací; zdroje financování neziskových organizací; občanské sdružení; rozvoj občanského sdružení; non-profit sector; non-governmental non-profit organization {--} NGO; specifics of non-profit organization management; financial resources of non-profit organizations; unincorporated association; development of unincorporated association