Zhodnocení konceptu výživy v daném zemědělském podniku - Havelková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá úrovní výživy dojnic na základě posouzení potřeby živin a energie ve vztahu k dosahované užitkovosti. V provozních podmínkách je hodnocen systému výživy a krmení a provedena analýza vybraných ekonomických ukazatelů výroby mléka. Sledované ukazatele výživné hodnoty a energie se pohybují v povolených tolerančních limitech doporučených hodnot.
The concept evaluation of nutrition in the agriculture enterprise
Keywords: dojnice; krmná dávka; mléčná užitkovost; výrobní náklady; dairy cows; feeding ration; milk yield; production costs