Motivační strategie se zaměřením na mzdový systém v podniku - Janoušková, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na motivační strategii se zaměřením na mzdový systém v podniku. Teoretická část se zabývá motivací a odměňováním zaměstnanců. Praktická část je zaměřena na rozbor mzdového systému vybraného podniku. Objektem pro praktickou část bylo zvoleno zemědělské družstvo, které se zabývá rostlinnou a živočišnou výrobou. V úvodu je charakterizován popis činností družstva a jeho organizační struktura. Další část je zaměřená na zjišťováni vývoje počtu zaměstnanců, vzdělanostní a věkovou strukturu. Důležitou částí této práce je motivace zaměstnanců v podniku. Motivace je uskutečňována řadou zaměstnaneckých výhod. Odměňování je popsané podle jednotlivých útvarů v družstvu. Vývoj průměrných mezd v družstvu byl porovnáván s průměrem mezd za ČR a poté porovnán s průměrem mezd v zemědělství. Dalším zjišťovaným ukazatele byla produktivita práce v podniku. Na závěr jsou popsané slabé a silné stránky mzdového systému a návrhy na zlepšení systému odměňování a motivace v podniku.
Motivation strategies with focus on system of wages in the organization
Keywords: motivace; odměňování; zaměstnanci; mzdový systém; motivation; remuneration; employees; system of wages