Bossing v Armádě České republiky - Šedivý, Milan (Jihočeská univerzita, 2016)
Anotace Bakalářská práce je zaměřena na problematiku šikany, mobbingu, bossingu a hledá možnosti, jak o tomto patologickém jevu informovat. Teoretická část obsahuje vymezení pojmů souvisejících s mobbingem a bossingem, popisuje jejich příčiny, fáze, druhy mobberů, prevenci a možné zdravotní následky těchto jevů. Praktická část se zabývá analýzou výskytu bossingu v armádě, konkrétně na Vojenském útvaru ve Strakonicích, provedenou pomocí anonymních dotazníků. Cílem této práce je zjistit, zda se vojáci setkali s bossingem v armádě. V této práci musíme vzít v úvahu, že nelze tuto problematiku v celé své šíři vysvětlit v jedné bakalářské práci. Data, která byla získána, jsou pouze přibližná a byla získána v malé lokalitě, jde tudíž pouze o malý vzorek populace.
Bossing in the Army of the Czech Republic
Keywords: Klíčová slova:šikana; mobbing; bossing; psychický teror; oběť bossingu; pachatel bossingu; obrana; prevence; Keywords: bullying; mobbing; bossing; psychologicalterror; bossingvictim; bossingperpetrator; defenceagainstbossing; bossingprevention.