Řady - Vejmelka, Radek (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce je koncipována jako učební text, který se věnuje nekonečným číselným řadám. Tematicky vychází z osnov přednášek čtvrtého semestru matematické analýzy oboru "učitelství matematiky pro SŠ" na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Jejím obsahem je teoretický výklad základních pojmů a tvrzení o nekonečných řadách, včetně důkazů uvedených tvrzení, řada řešených úloh, na nichž je demonstrována aplikace těchto pojmů a tvrzení, a také sbírka úloh pro samostatné procvičení.
Series
Keywords: nekonečné řady; učební text; sbírka úloh; Infinite series; learning text; collection of exercises