Optimalizace vybraného dodavatelského řetězce v rámci potravinářského sortimentu - Kos, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce byla optimalizace vybraného dodavatelského řetězce z hlediska materiálových a informačních toků, deskripce kritických faktorů a návrh opatření pro zajištění optimalizace celého systému z hlediska úrovně logistických služeb a logistických nákladů. Tato diplomová práce je rozdělena do několika částí. V první části jsou ocitovány některé literární prameny týkající se tématu diplomové práce. V druhé části je analyzováno dosavadní fungování podniku z hlediska informačních a materiálových toků. Analyzovány byly materiálové a informační toky uvnitř podniku a mezi podnikem a ostatními články řetězce. Po vyhodnocení výsledků z druhé části jsem se snažil o deskripce kritických faktorů, které jsou třetí částí diplomové práce. Celkem bylo z analýzy vyhodnoceno 10 kritických faktorů. Klíčovou částí jsou potom návrhy a opatření pro odstranění těchto kritických faktorů.
Optimalization of the chosen supply chain in the range of food-processing assortment
Keywords: logistika; materiálový tok; informační tok; logistický řetězec; dodavatel; odběratel; logistics; material flow; informational flow; logistic chain; supplier; consumer