Možnosti zapojení nestátních neziskových organizací do Integrovaného záchranného systému - Tatíčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zapojení nestátních neziskových organizací do integrovaného záchranného systému v Plzeňském kraji. Teoretická část se zabývá vymezením základních pojmů, definic, forem humanitární a psychosociální pomoci při mimořádných událostech a zásad, jimiž se tato pomoc řídí. Blíže je popsáno několik nestátních neziskových organizací, které poskytují humanitární, psychosociální a preventivně výchovnou činnost v Plzeňském kraji. Praktická část obsahuje analýzu úrovně znalostí a informovanosti příslušníků HZS a skupiny dobrovolníků o úloze nestátních neziskových organizací, v rámci zapojení do integrovaného záchranného systému v Plzeňském kraji.
The ways of engagement of non-governmental non-profit organizations in integrated rescue system
Keywords: nestátní nezisková organizace; integrovaný záchranný systém; mimořádná událost; humanitární pomoc; psychosociální pomoc; preventivně výchovná činnost; non ? government non ? profit organization; integrated rescue system; exceptional event; humanitarian help; psychosocial help; preventive educational activity