Les éditions tchéques de la littérature francophone pour enfant et pour la jeunesse - Novotný, Václav (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato diplomová práce se zabývá edicemi frankofonní literatury pro děti a mládež v průběhu dvacátého století a zároveň také sleduje ediční politiku týkající se této literatury.Diplomová práce je vytvořena na bázi katalogu děl, která jsou rozdělena dle jednotlivých žánrů. Tyto žánry a jejich vývoj slouží jako základ pro teoretickou část této práce. Praktická část práce se sestává z katalogu, který obsahuje již zmiňovaná díla. Práce obsahuje také přílohy, které zpracovávají z různých hledisek údaje získané z katalogu.
Czech publications of francophone literature for children and young adults
Keywords: edice frankofonní literatury; dvacáté století; editions of francophone literary; the twentieth century