Space management vybrané obchodní jednotky - Machová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je zmapování prostoru prodejní plochy vybrané obchodní jednotky, kterou je Penny Market, s r.o.. Tato obchodní jednotka se nachází v jižních Čechách ve městě Blatná. Dalším cílem je prozkoumání spokojenosti zákazníků s dispozičním řešením této obchodníjednotky.Se space managementem souvisí i problematika category managementu, podpory prodeje, merchandisingu a marketingového výzkumu. Práce se zabývá zjištěním, co nejvíce ovlivňuje nákupní rozhodování zákazníků. Dotazník je koncipován tak, aby splnil tento záměr. Nový model prostorového řešení této obchodní jednotky vznikl na základě odpovědí a reakcí respondentů a měl by uspokojit představy zákazníků.
The retail space management
Keywords: space management; category management; merchandising; průzkum trhu; layout; space management; category management; merchandising; market research; layout