Žáci a reklama: Nové reklamní techniky zaměřené na děti a dospívající - Dražilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je zmapovat prostředí nových reklamních technik zaměřených na děti a dospívající. Zaměřuje se na popis nejčastěji využívaných reklamních technik v současném světě médií a v prostředí sociálních sítí. V teoretické části jsou vymezeny základní informace týkající se reklamy a jejího působení, uvedení do problematiky dítěte v roli konzumenta a jeho vývoj. Hlavní důraz je kladen na vymezení vybraných reklamních technik. Uvedeny jsou i možné negativní dopady reklamního působení na děti a dospívající. Didaktická část práce je věnována reklamě v kontextu mediální výchovy a popisu připravených vyučovacích hodin, jež byly odprezentovány na vybraných základních školách.
Students and advertising: The new advertising strategies targeting children and adolescents
Keywords: Reklama; reklamní techniky; negativní vliv reklamy; sociální sítě; žák; mediální výchova; Advertising; advertising strategies; negative effect of advertising; social media; student; media education