Sociální práce ve výkonu trestu odnětí svobody - Mrkvanová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce ve svém úvodu představuje základní vymezení sociální práce, historie, sociálního pracovníka a cílových skupin. Hlavní část práce se zaměřuje na vymezení pojmů týkajících se trestných činů a zejména jejich úpravě a aktuální situaci v rámci České republiky. V rámci ČR je rovněž popsána Vězeňská služba a souvislosti. V práci je rovněž obsažena otázka sociální práce ve vězeňském prostředí.
Social work in imprisonment
Keywords: Sociální práce; trestné činy; osoby ve výkonu trestu; vězeňská služba ČR; vězeňství; pachatel; trestní právo; probace; sociální práce ve vězeňství; Social work; crime; prisoner; prison service CR; perpetrator; criminal law; probation