Emoce, které prožívají sociální pracovníci ve službách pro drogově závislé - Jedličková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce je zaměřena na emoce, které prožívají sociální pracovníci při práci s drogově závislými. Zabývá se teoretickým vymezením sociální práce, drogové závislosti, službami pro drogově závislé a emocemi z hlediska psychologie. Dále byla realizována sonda, která poukazuje na emoce, které pracovníci zažívají nejčastěji a co je v nich vyvolává. V rámci sondy bylo realizováno a zpracováno 10 rozhovorů se sociálními pracovníky kontaktních center.
Emotions, experienced by social workers in services for drug addicts
Keywords: Emoce; drogová závislost; sociální práce; sociální pracovník; Emotion; drug addiction; social work; social worker