Současná problematika dětí se syndromem ADHD/ADD - Marková, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou specifických poruch učení a chování. Nezávisle na věku u některých dětí přetrvávají obtíže, které znesnadňují jejich výuku v nedostatečně zvládnuté technice čtení, v oslabené schopnosti porozumění čtenému textu a v závislosti na tom v neschopnosti efektivně se čtenému učit. Cílem diplomové práce je poskytnout rady, jak těmto dětem pomoci v rámci integrace do běžné třídy základní školy. V individuálně vzdělávacím plánu jsou upřesněny jednotlivé kroky ( forma a frekvence nápravy, obsah nápravy,{&x2026;} ).
Current Situation with the ADHD/ADP Syndrom Children
Keywords: specifické poruchy učení (dyslexie; dysgrafie; dysortografie; dyskalkulie; dyspinxie; dysmuzie; dyspraxie); porucha pozornosti provázená hyperaktivitou (ADHD); porucha pozornosti bez hyperaktivity; opoziční chování; ADHD s agresivitou; integrace jedinců se speciálními potřebami; tolerance a hodnocení dětí s SPU v předmětech; hodnocení a klasifikace; slovní hodnocení; specific learning disorders; attention disorder with/without hyperactivity (ADHD); resistence behaviour; ADHD with agression; integration of specific needs; probléme of tolerance; evaluation and classification of children with ADHD; verbal contact