Metody šíření autorsky chráněného obsahu prostřednictvím sítě internet - Kadlec, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce analyzuje současné situace a problematiku šíření autorsky chráněného obsahu s použitím celosvětové sítě internet, shrnuje a popisuje základní programy a nástroje používané k šíření autorsky chráněného obsahu přes internet. Práce se dále zaobírá analýzou ustanovení právního řádu ČR a jejich efektivitou. V závěru práce podává základní informace o institucích, které dohlíží nad dodržováním autorských práv a vysvětluje některá jejich preventivní a represivní rozhodnutí a možnosti.
Methods of spreading copyrighted content over the Internet
Keywords: autorky; autorský; chráněný; obsah; internet; analýza; dodžování; právo; instituce; preventivní; represivní; informace; copyright; content; global; internet; network; summary; program; tools; spreading; analysis; system; framework; efficiency; institutions; supervising; subject; decision