Výuka tématu genetika člověka a anglického jazyka (metoda CLIL) na 2. stupni ZŠ - Ziková, Sylvie (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá vyučováním genetiky a anglického jazyka (metoda CLIL). Hlavním cílem bylo navrhnout čtyři výukové aktivity k tématu genetika člověka. Dané aktivity byly poté ověřeny v praxi. V literární části je práce zaměřena na metodu CLIL a její definici a na téma genetika člověka. V druhé části se práce zaměřuje na ověření výukových aktivit u žáků 8. tříd během tří vyučovacích hodin. Výsledky ukázaly, že většina žáků by si výuku metodou CLIL zopakovala i v jiném předmětu a že se jejich znalosti o tématu genetika člověka výrazně zlepšily po absolvování výuky.
Teaching Human Genetics and English Language Using CLIL Method at Lower Secondary Level
Keywords: CLIL; výuka anglického jazyka; výuka přírodopisu; výukové aktivity; genetika; CLIL; English language teaching; science teaching; learning activities; genetics