Biologie, výskyt a regulace plevelů v porostech okopanin - Chodl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je rozšířit poznatky o chemické regulaci plevelů v okopaninách. Za účelem zjištění účinnosti herbicidních přípravků byl založen maloparcelový pokus na vybraném stanovišti v bramborářské výrobní oblasti v okolí Strakonicka. Byly porovnány tři kombinace herbicidních přípravků na dvou odrůdách brambor (Red Anna, Laura). Z toho dvě kombinace přípravků byly aplikovány preemergentně (Afalon 45 SC+Command 36 SC; Sencor 70 WG+Command 36 SC) a jedna postemergentně (Titus 25 WG). Bylo provedeno ekonomické zhodnocení nákladů na regulaci plevelů a následný návrh opatření.
Biology, occurrence and control of weeds in crops of root crops
Keywords: Brambory; hnojení brambor; regulace plevelů; klasifikace plevelů; pýr plazivý; laskavec ohnutý; pěťour maloúborný; ježatka kuří noha; merlík bílý; pcháč rolní; svízel přítula.; potatoes; potato fertilization; weeds regulation; weeds classification; couch grass; redroot amaranth; gallant soldier; barnyardgrass; lambsquarters; Canada thistle; stickywilly.