Účetní uzávěrka a závěrka v zemědělském podniku - Křivanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou postupu uzávěrkových prací v zemědělském podniku, hodnotí jejich správnost a upozorňuje na nejčastější chyby. Proces sestavení účetní závěrky a jednotlivé účetní operace jsou popsány v teoretické části. Praktická část je vypracována na základě podkladů poskytnutých Zemědělským družstvem Třebelovice. Podklady byly získány prostřednictvím osobního rozhovoru s hlavní účetní zemědělského družstva. Analýzou zmíněnou výše byly zjištěny nedostatky v oblasti inventarizace zvířat a výrobků. Zemědělskému družstvu byla navržena doporučení vedoucí k odstranění těchto nedostatků. Zemědělské družstvo Třebelovice nesestavuje přehled o peněžních tocích. Z tohoto důvodů byl tento přehled sestaven autorkou.
The Balancing and the Financial Statements in an Agricultural Enterprise
Keywords: účetní závěrka; uzávěrkové operace; návrhy a doporučení; Closing financial statement; Closing financial operations; Suggestions and recommendations