Kolonizace opuštěných lomů v Českém krasu vybranými cílovými druhy rostlin z okolí - Zahradka, Aleš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce shrnuje přehled poznatků o významu kamenolomů v krajině. Součástí této práce je návrh projektu zaměřeného na zjištění výskytu vybraných cílových druhů rostlin v okolí opuštěných vápencových lomů v Českém krasu.
Colonization of abandoned quarries in the Bohemian Karst by target species from the surroundings
Keywords: vápencové lomy; těžebny; rostlinné druhy; sukcese; ekologie obnovy; Český kras; limestone quarries; mining sites; plant species; succession; restoration ecology; Bohemian Karst