Úroveň sebeobslužných dovedností u klientů chráněného bydlení v Domově PETRA Mačkov - Voříšková, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá úrovní sebeobslužných dovedností u lidí s mentálním postižením, kteří využívají pobytovou sociální službu chráněné bydlení. Je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část charakterizuje lidi s mentálním postižením a jejich sebeobslužné dovednosti. Dále se věnuje sociální práci a systému sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením a konkrétně popisuje sociální službu chráněné bydlení. Praktická část je zaměřena na výzkum daného problému v konkrétní organizaci zaměřené na poskytování pobytových sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením, v Domově PETRA Mačkov. Cílem výzkumu je zjištění úrovně sebeobslužných dovedností u klientů chráněného bydlení.
The level of self-service skills by the clients of sheltered housing in Domov PETRA Mackov
Keywords: mentální postižení; sebeobslužné dovednosti; soběstačnost; chráněné bydlení; mental disability; self-service skills; self-sufficiency; sheltered housing