Sbírka příkladů ze statistiky pro SŠ - Mrázová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na příklady ze statistiky pro studenty středních škol. Práce obsahuje jednak sbírku příkladů s postupy řešení, ale i teoretickou část, kde jsou vysvětleny všechny základní pojmy a jednotlivé charakteristiky. Sbírka obsahuje jak typické příklady ze statistiky, které se nachází v učebnicích, tak příklady založené na reálných datech poskytovaných různými institucemi.
Set of examples from statistics for secondary schools
Keywords: statistika; sbírka příkladů ze statistiky; charakteristika polohy; charakteristika variability; statistics; set of examples from statistics; characteristics of position; characteristics of variability