Přínosy opětovného využití nábytku, re-use centrum v Jihočeském kraji - Mošner, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnotit přínosy re-use centra Kabinetu CB s.r.o. pro Jihočeský kraj, s důrazem na spolupráci mezi re-use centrem Kabinet CB s.r.o. a Nábytkovou bankou Jihočeského kraje z.s. Tyto přínosy jsou hodnoceny z environmentálního, sociálního i ekonomického pohledu. Pro hodnocení těchto benefitů jsou využita data a rozhovory se zástupci obou organizací. Diplomovou práci uzavírá modelový příklad spolupráce těchto dvou organizací, reprezentovaný cestou vybraného druhu nábytku (židle ze dřeva). Získané výsledky diplomové práce budou využity pro další rozvoj obou zmíněných organizací, ale i pro celou tuto oblast v rámci České federace nábytkových bank a re-use center.
Benefits of furniture re-use, re-use centre in the South Bohemia Region
Keywords: cirkulární ekonomika; re-use; re-use centrum; nábytková banka; sociální podnik; snižování množství odpadu; circular economy; re-use; re-use center; furniture bank; social enterprise; waste reduction