Časopis Revue Devětsil v kulturním kontextu své doby - Podzemská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na vznik, vývoj a obsah časopisu Revue Devětsil, který vycházel v letech 1927 až 1931 a který představoval hlavní časopiseckou základnu Svazu moderní kultury Devětsil. Časopis se značnou měrou zasloužil o zrcadlení politických, společenských a uměleckých stanovisek své doby a informoval o levicové inteligenci prezentované avantgardou. Pro hlubší pochopení dané tématiky, text práce periodikum zasazuje do širšího dobového kontextu, který je vyložen v historických souvislostech a v charakteristice programu a průběhu umělecké skupiny Devětsil.
Magazine Revue Devětsil in cultural context of his time
Keywords: Devětsil; kulturní periodikum; Devětsil; cultural periodical