Zařazování nemléčných příkrmů do výživy kojenců - Vrbasová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Zařazování nemléčných příkrmů do stravy kojenců je velice zásadní období. Kojenec nyní potřebuje veškeré živiny v neoptimálnějším poměru. Zařazování jednotlivých potravin do výživy takto malých dětí má svá pravidla. Alergenní potraviny je potřeba zařazovat postupně a s opatrností. Je doporučeno zavádět alergeny co nejdříve, jejich pozdější zavádění může vést k většímu riziku alergické reakce. Ohledně zařazování potravin či alergenů do stravy dítěte je vždy vhodné se poradit s ošetřujícím lékařem.
The inclusion of non-dairy foods into the infants nutrition
Keywords: kojenec; nemléčné příkrmy; potraviny; živiny; alergeny; infant; non-diary; foodstuffs; nutrients; allergens