Mikrosporidiové infekce exotických ptáků. - Kašičková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2009)
Prevalence mikrosporidií byla zjišťována u exotických ptáků pomocí molekulárních metod. Navíc byl během 30 denního období sledován průběh vylučování spór přirozeně infikovanými andulkami vlnkovanými a následně byl proveden pokus o lokalizaci infekce v tkáních andulek pomocí histologického vyšetření, molekulárních metod a elektronové transmisní mikroskopie.
Microsporidial infections of exotic birds.
Keywords: mikrosporidie; exotičtí ptáci; infekce; vylučování spór; microsporidia; exotic birds; infection; excretion of spores