Specifika ošetřovatelské péče o nemocné po bandáži žaludku - Zoubková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve světě se obezita čím dál více rozmáhá, a proto je v bakalářské práci poukázáno na jednu z mnoha možností chirurgických řešení obezity. Obezita je v dnešní době nejčastěji se vyskytující onemocnění, zejména ve vyspělých zemích. Toto onemocnění je považováno za závažné, především proto, že obezita s sebou přináší mnoho komplikací a zároveň lidem s touto nemocí zkracuje život. Sledování obezity poukazuje na to, že v dnešní době obezitou trpí kolem padesáti procent populace. Cílem bakalářské práce je poukázat na specifika v předoperační a pooperační ošetřovatelské péči. Dílčím cílem je poukázat na komplexnost informací, které jsou pacientům podávány sestrami, popřípadě standardními deficity v souhrnu těchto informací.
The specifics of nurse care of the patients after stomach bandage
Keywords: Bandáž žaludku; Ošetřovatelská péče; Obezita; Sestra; Pacient; gastric banding; nursing care; obesity; nurse; patient