Využití dronů v konkrétních podmínkách zemědělského podniku - Kohout, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá použitím a využitím dronu a to zejména v zemědělských podmínkách, kde jsou drony v posledních letech využíváni čím dál tím častěji, především v kombinaci s precizním zemědělstvím a to díky velkému množství výhod, které tato technologie v současné době přináší a to nejen do zemědělského odvětví. V práci jsou uvedeny typy dronů, které se používají pro precizní zemědělství. Dále jsou zde popsané funkce využívaných dronů a jejich rozdělení podle nasazení v zemědělském podniku. V poslední řadě zde budou zodpovězeny otázky ohledně množství investic do této technologie a zhodnocení efektivnosti systémů.
The use of drones in specific conditions of the farm
Keywords: technologie; precizní zemědělství; dron; systémy; technology; precision farming; dron; systems