Syndrom EAN z pohledu sociálního pracovníka v regionu České Budějovice - Machuldová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Moje bakalářská práce se bude zabývat Syndromem EAN z pohledu sociálního pracovníka v regionu České Budějovice. Syndrom EAN je špatné zacházení s osobami staršími 60 let a celkově oslabenými postupujícím věkem či tělesným anebo psychickým postižením, kdy jsou tyto osoby vystaveny některému z následujících působení jako je, tělesné týrání, materiální a ekonomické týrání, psychické vydírání, emocionální týrání, sexuální zneužívání a opuštění. Násilí na seniorech je součástí tzv. zneužívání starších osob, jež lze také definovat jako jednotlivé či opakované činy. Senior se může setkat s různými formami špatného zacházení na různých místech. K týrání dochází v rodině nebo v institucionálním zařízení.
EAN Syndrome from the Perspective of a Social Worker in the České Budějovice Region
Keywords: Syndrom EAN; sociální služby; domov seniorů; sociální pracovník; senioři; EAN Syndrome; social services; elderly home; social worker; seniors