Využití metody TPR (Total Physical Response) ve výuce angličtiny na základní škole - Břicháčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá využitím metody TPR (Total Physical Response), která je založena na tom, že žák vůbec nemluví a pouze reaguje na verbální pokyny učitele neverbálně např. pohybem, kreslením, vybarvováním. Tato metoda je založená na podobnosti s procesem, jak si dítě osvojuje svůj mateřský jazyk. Práce je rozdělena na část teoretickou obsahující teoretická východiska dané metody a srovnání právě s procesem osvojení mateřského jazyka a část praktickou, která obsahuje výzkumné šetření o povědomosti a využití metody TPR na konkrétní základní škole, a obecnou typologie TPR aktivit, konkrétní příklady a analýzu jednotlivých typů aktivit.
The use of the TPR method in English language teaching at the elementary school level.
Keywords: TPR metoda; Asher; mateřský jazyk; osvojování; aktivity; TPR method; Asher; mother tongue; learning; activities