Umění propagandy. K roli normalizační a porevoluční ideologie v kultuře. - Nachlinger, David (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomant se bude ve své práci zabývat problematikou vztahu mezi propagandou a uměním, nastíní jeho teoretické uchopení a analyzuje nástroje vtiskování ideologie do kulturní produkce. Komparaci normalizační a porevoluční kultury (zejména v oblasti filmové tvorby) bude směřovat nejen odlišnostem, ale i ke shodným rysům, překračujícím hranice propagandistických diskursů konkrétního reţimu, a tudíţ i k univerzálním projevům úsilí o manipulaci a formování názorů a myšlení recipientů.
The Art of Propaganda. The Role of Ideology in the Era of Czechoslovak Normalization and Post-Communist Culture.
Keywords: propaganda; umění; propaganda; art