Výskyt SPU dyslexie vzhledem k pohlaví. - Suková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na specifickou poruchu učení dyslexii. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je popisována základní cha-rakteristika, projevy a příčiny specifických poruch učení ? dyslexie, dysgrafie, dysorto-grafie a dyskalkulie. Zvláštní zřetel je věnován nejednotné terminologii specifických poruch učení. V praktické části je rozebráno časové hledisko, kdy se u žáků diagnosti-kuje obvykle dyslexie, dále proces reedukace a také frekvence výskytu vzhledem k gendru.
Incidence of Dyslexia in relation to gender.
Keywords: specifické poruchy učení; dyslexie; reedukace; gender; frekvence výskytu; specific learning disabilities; dyslexia; re-education; gender; frequency