Nezaměstnanost absolventů SŠ, VOŠ a VŠ škol v kraji Vysočina - Kadlecová, Renáta (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti absolventů SŠ, VOŠ a VŠ v kraji Vysočina. Cílem práce je analyzovat jejich nezaměstnanost v tomto regionu a situaci stejné skupiny v ostatních krajích ČR. Výzkumná část je opřena o časovou řadu statistických dat, z které vyplývá postavení nezaměstnaných absolventů na území kraje Vysočina. V závěrečné části práce jsou zformulovány aktivity a opatření, která by měla vést ke snížení nezaměstnanosti.
Unemployment of Secondary School and University Graduates in Vysočina region
Keywords: nezaměstnanost; trh práce; absolventi; kraj Vysočina; unemployment; labor market; graduate; Vysočina region