Čas a prostor ve fantasy - Haršová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se soustředí na reprezentaci narativních kategorií času a prostoru v textech fantasy literatury. Definuje podžánry fantasy a popisuje specifika tohoto druhu literatury. Získané poznatky jsou demonstrovány vybraných ukázkách předních děl fantastiky. Závěr práce shrnuje rozdíly, které existují mezi zobrazováním časoprostorových skutečností ve fantastických narativech a textech ostatních nefantaskních žánrů.
Time and Space in Fantasy
Keywords: naratologie; čas; prostor; fantasy; narratology; time; space; fantasy