Optimální týdenní pohybová zátěž - Holbová, Edita (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je zpracována metodou analýzy dostupných odborných zdrojů z oblasti zdravého životního stylu a optimální pohybové zátěže. Hlavní cílem práce je prezentovat názory vědců a odborníků na téma optimální týdenní pohybová zátěž s ohledem na jednotlivá specifika. Doplňujícími cíli práce je zjistit, kolik aktivního pohybu bychom během týdně měli absolvovat a také zmapovat současná doporučení ohledně optimální pohybové zátěže.
The optimal weekly physical load
Keywords: optimální pohybová zátěž měření pohybové aktivity doporučení pohybové aktivity - životní styl výživa tělesná reakce zdraví; optimum training load- measurement of motion activity doporučení recommendations for movement activity - lifestyle nutrition body reaction health