Diskurs lyriky a modely reprezentace subjektu v poezii Skupiny 42 - Lencová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání způsobů reprezentace lyrického subjektu v poezii autorů Skupiny 42 se zvláštním zaměřením na způsoby zobrazování existenciálního statutu v textu. Před samotnou analýzou způsobu reprezentace lyrického subjektu v poezii Skupiny 42 bude pozornost zaměřena nejprve na proměny diskurzu lyriky ve 40. - 50. letech 20. století. Následně budou již zkoumány způsoby reprezentování subjektu a také způsoby ztvárnění skutečnosti v dílech autorů Skupiny 42. V závěru diplomové práce bude pak na základě předchozích analýz pozornost věnována tomu, jakým způsobem jsou principy existenciální imaginace vyjadřovány v prostoru lyrického díla.
Lyrical Discourse and Representations of Subject in the Works of Group 42
Keywords: diskurz lyriky; lyrický subjekt; Skupina 42; lyrical discourse; lyric subject; Group 42