Komparace pojetí francouzské a české předškolní výchovy - idejí, tendencí a realizace. - Fárová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce je komparace předškolní výchovy, zachycující sjednocující i rozdílné pojetí idejí, tendencí a realizace ve Francii i v České republice. První část práce se zabývá teoretickým srovnáním celkového pojetí předškolní výchovy v historii, v současnosti i jejími budoucími vizemi v obou zemích. Komparací shod a rozdílů, z nichţ vyplývá obohacující inspirace. Druhá část je koncipována jako dotazníkový průzkum mapující konkrétní přístup k předškolnímu vzdělání v současnosti z pohledu předškolních pedagogů a rodičů předškolních dětí ve Francii i v Čechách.
Comparison of the Conception between French and Czech preschool Education - its ideas, tendencies and realisation.