Základy geometrie pro studenty oboru Učitelství pro první stupeň základních škol - Filip, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce bude připravit studijní materiály k předmětu Základy geometrie pro studenty oboru Učitelství pro první stupeň ZŠ. Jde o materiály, které by měly obsahovat vymezení základních pojmů geometrie základní a střední školy. Součástí připravených materiálů budou řešené úlohy a cvičení s výsledky. Počítačové programy typu DGS budou součástí podpory výuky a vytvořené materiály soubory tohoto typu budou obsahovat. Na závěr každé kapitoly budou zařazeny testové úlohy vytvořené ve shodě s Bloomovou taxonomií edukačních cílů.
Basics of geometry for students of Teacher Training for primary school.
Keywords: geometrie; cvičení; úlohy; konstrukce; geometry; exercise; problem; construction