Možnosti využití mastí s obsahem technického konopí k léčbě kožních nemocí - Kalistová, Romana (Jihočeská univerzita, 2016)
Léčivé konopí dokáže ovlivňovat příznaky mnoha nemocí. Úplné vyléčení způsobí zatím jen zřídka, nicméně doplňování léčebného účinku konopí může redukovat výskyt některých nemocí a zabraňovat jiným. Klíčem k úspěšnému využití konopí jako léku je systematické používání a četnosti podávání. Následující nemoci byly vybrány proto, že na ně bylo konopí použito nebo se ukázalo, že je účinné za účelem symptomatické úlevy. V první části bakalářské práce je poskytnut historický a vědecký přehled konopí a jeho využitelnost pro léčebné účely. V praktické části je uveden kvalitativní výzkum o jeho možné účinnosti. Tato práce si klade za cíl předložit zmíněné důkazy přístupnou formou, aby jim porozuměla laická veřejnost a aby zájemce podnítila k dalšímu bádání.
The possibilities of using ointments containing industrial hemp to treat skin diseases
Keywords: konopná rostlina; charakteristika konopí; farmakologie; aplikace; dějiny léčitelství; psoriáza; bolesti zad; zdraví; konopná mast; hemp plant; hemp characteristic; pharmacology; application; history of natural healing; psoriasis; backache; health; hemp salve