Trh práce v okrese Pelhřimov - Hynková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza trhu práce a jeho vývoje v okrese Pelhřimov. V první části je zmíněna role státu v boji proti nezaměstnanosti, konkrétně principy aktivní a pasivní politiky zaměstnanosti. Dále je nastíněn vývoj trhu práce v České republice po roce 1989 a jeho hlavní trendy. Druhá část se věnuje trhu práce v okrese Pelhřimov po roce 1989 a zahrnuje vývoj zaměstnanosti a především nezaměstnanosti. Součástí je rovněž analýza uchazečů podle vybraných strukturálních znaků a ''problematické'' skupiny uchazečů. Zmíněna je též aktivní politika zaměstnanosti v okrese Pelhřimov.
The labor market in the district Pelhřimov
Keywords: Trh práce; okres Pelhřimov; zaměstnanost; nezaměstnanost; aktivní politika zaměstnanosti; Labour market; Pelhřimov district; employment; unemployment; active policy of employment