Vztah mezi členy pedagogického týmu jako determinanta volnočasových edukačních procesů - Pytlíková, Anna (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce pojednává o vztazích mezi členy pedagogického týmu, kteří svým působením ovlivňují celý edukační proces. První kapitola se zaměřuje na tým z hlediska jeho charakteristiky, vývoje a stanovených cílů. Dále se věnuje spolupráci, vztahům a důvěře mezi členy pedagogického týmu. Druhá kapitola se zabývá pojmy skupinová dynamika, malá sociální skupina a především vývojovými fázemi skupiny. Třetí kapitola se soustřeďuje na vzájemnou interakci mezi malou sociální skupinou a vztahy mezi členy pedagogického týmu. Uvádí rizikové faktory, které negativně ovlivňují práci pedagogů a tím celý edukační proces. Tato kapitola zároveň objasňuje negativa vývojových fází týmu a jejich působení na skupinovou dynamiku malé skupiny.
The Education Team Members Relation as Determinant of Leisure Education Processes
Keywords: tým / pedagogický tým; spolupráce; vztahy; skupinová dynamika; malá sociální skupina; vývojové fáze; konflikt; rizikové faktory; pedagog; účastník.; team / pedagogical team; cooperation; relationships; group dynamics; small social group; development stages; conflict; risk factors; pedagogue; participant.