Použití map pozemkového katastru pro tvorbu KPÚ. - Doležalová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je vyhodnotit způsob a míru použítí historických map, především map pozemkového katastru při tvorbě komplexních pozemkových úprav. Pozornost je věnována přípravě mapových podkladů a jejich transformaci. Výsledkem je zjištění, že se historické mapy v návrhu nového uspořádání pozemků použijí nejčastěji při obnově polních cest, vodohospodařkých děl, optimalizaci tvaru pozemků a řešení majtekoprávních poměrů.
Usage of cadastre of lands maps for land adjustment production.
Keywords: pozemkové úpravy; katastr nemovitostí; digitalizace; mapové podklady; land consolidation; land registry; digitizing; maps