Osobnost učitele a výuka dětí se specifickými poruchami učení - Kletzenbauerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce si klade za cíl prozkoumat, jak vypadá dnešní učitel pracující s dětmi se specifickými poruchami učení. Na základě údajů z dotazníků chce nalézt u zkoumaných učitelů podobnosti ve struktuře jejich osobnosti a pokusí se pomocí rozhovorů s nimi vytvořit představu o ideálním učiteli, který se věnuje dětem se speciálními vzdělávacími potřebami.
THE PERSONALITY OF A THEACHER AND TEACHING OF CHILDERN WITH THE SPECIFIC LEARNING DISABILITIES
Keywords: osobnost učitele; děti se specifickými poruchami učení; ideální profil učitele; výuka dětí se speciálními vzdělávacími potřebami; the personality of a teacher; children with the specific learning disabilities; an idol profile of a teacher; teaching methods for the children with the specific educational needs