Financování podniku v kontextu fází životního cyklu - Dvořáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Fáze životního cyklu popisuje existenci firmy od počátku jejího založení až po její zánik. Podnik v průběhu fází porovnává náklady a výnosy a tím zjišťuje hospodářský výsledek. Závěrem hospodářského šetření je kladný výsledek v podobě zisku nebo záporný v podobě ztráty. Cílem bakalářské práce je názorné pochopení firmy jako celku. Nedílnou součástí je i zhodnocení zdrojů financovaní pomocí analýzy poměrových a absolutních ukazatelů. Hlavním smyslem práce je charakteristika vybraného podniku a jeho ekonomický vývoj, následná aplikace metod hodnocení na vybraný podnik, a zjištění ve které fázi životního cyklu se daný podnik nachází.
Company's businesse financing in the context of life cycle phases
Keywords: společnost; vývoj; analýza; company; development; analysis