Množiny bodů daných vlastností - Dvořáková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zaměřuje na popis množin bodů s danou vlastností a jejich využití při řešení jednoduchých úloh středoškolské matematiky. Je rovněž zaměřena na rozbor složitějších problémů vedoucích převážně ke kuželosečkám. Tyto problémy jsou řešeny planimetrickou nebo analytickou formou. Je uvedena i kapitola zabývající se osovou afinitou, která učivo na gymnáziu rozšiřuje.
Loci of given properties
Keywords: matematika; geometrie; množiny bodů daných vlastností; kuželosečky; mathematics; geometry; loci of given properties; conic sections