Biologie štětince laločnatého (Echinocystis lobata Torr. et A. Gray) - Kučerová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce pojednává o biologii štětince laločnatého (Echinocystis lobata Torr. et A. Gray). První kapitola je zaměřena na systematiku členění, dále se práce zabývá morfologií, rozšířením, stanovištními podmínkami, životním cyklem, vztahy s ostatními organismy a problematiku invaznosti. Invaznost je v současnosti aktuálním problémem, protože dochází k vytlačování původních druhů rostlin.
Biological flora of Wild Cucumber (Echinocystis lobata Torr. et A. Gray)
Keywords: Echinocystis lobata; štětinec laločnatý; invaze; Cucurbitaceae; biologie; Echinocystis lobata; wild cucumber; invasion; Cucurbitaceae; biology